Blog

« Terug naar overzicht

“De eerste indruk....”

Door: Shilair Meriwani - Algemeen Directeur

 

Het was weer een drukke week voor BigBrain.nl! Zo waren er leden bij het DamesDiner, is "de Onderscheiding" gelanceerd en hebben we zowel nieuwe klanten als nieuwe leden in ons bestand! In de blog is het eerst nog tijd voor wat sollicitatietraining!

 

Deze week.. De eerste indruk!


Het is zover. Vandaag is de dag van je eerste sollicitatiegesprek. Deze dag valt op een voor hun gewone woensdag, maar is voor jou de eerste dag van de rest van je leven. Het was koud vandaag dus je hebt je warme winterjas en hippe Ugg’s handschoenen aangetrokken. Tevens mocht een warme sjaal niet ontbreken, noch de bijpassende wollen muts. Eenmaal ingepakt stap je op de fiets om sportief over te komen. En dit alles deed je net 5 minuten later dan je in gedachten had, dus trap je stevig door.

Tegen de tijd dat je aankomt op kantoor, is je hoofd zo rood aangelopen als dat van een marathonloper-die-net-de-finish-over-gaat. Je handen zijn klam, je haar is verwaaid en je hebt zweetplekken! Godzijdank bedekt je jasje de plekken die je fysieke inspanning altijd direct weggeven. Terwijl je naar binnen loopt gooi je je winterjas maar alvast over je arm en meld je je bij de receptie. “Neem maar plaats op de bank” krijg je te horen. En zodra je gaat zitten slaat het pas echt toe. Je lichaam wilt afkoelen. Terwijl je panty tussen bank en been langzaam in je huid verdwijnt, vormen de zweetdruppeltjes zich op je hoofdhuid. Wanneer de recruiter je opkomt halen voor het sollicitatiegesprek kan je alleen nog maar aan je pijnlijke panty, de warmte en zweet denken. Voor de recruiter uit dit in een onzekere uitstraling. Als ze je op komt halen ziet ze je onrustig wiebelen op de bank en ongemakkelijk frunniken aan je jasje. Niets sportief, want je eerst zo rode gezicht is inmiddels al weer de normale kleur. 

 

Hoe kunnen we dit voorkomen?

- Verlaat het huis op tijd.
- Ga bij voorkeur lopend of met het openbaar vervoer.
- Wees op tijd op de afspraak - een half uur van tevoren.

 

Op deze manier komt de recruiter je ophalen, terwijl je op de bank het NRC of het Financieel Dagblad leest. Dit zijn duidelijk kranten van niveau. Je haar zit nog goed en je pak/pakje is feilloos. 

 

Kunnen we de schade nog beperken? Wees gerust, je kan de schade tijdens je sollicitatiegesprek inperken. Volgende week meer over de weg naar "Het Gesprek" en nog wat kleine tips!

 

Tot volgende week...